Marraskuussa kävimme vielä yhdet agilitykisat Pietarsaaressa. Nuokin kisat olisi kyllä voinut jättää väliin... Kisat järjestettiin Tellu-hallissa, jossa oli ihan loistavat puitteet kisata! Iso tekonurmi ja lämmintä, olisi tarennut varmasti vaikka T-paidalla. Alkulämmittelyjen jälkeen meinasin käydä ottamassa Kiden kanssa muutaman harjoitushypyn, mutta jätin sen väliin kun hypyille oli koko ajan ruuhkaa. No se sitten kostautui ensimmäisellä radalla.. Kide meni muutaman hypyn ali ilmeisesti uudesta oudosta alustasta johtuen! Muuten rata oli ihan ok. Toisella radalla oli jo paljon parempi meno, mutta sekin päättyi hylkyyn. Viimeiseltä radalta 10 ja 3. sija, joten ei tarvinnut ihan tyhjin käsin lähteä kotimatkalle :)
Agility on niin kivaa, mutta miksei tuo koira voi olla joko sentin matalampi tai sitten heti kunnolla korkeampi?? Se on niin onnettomman pieni! Kide on rrungoltaan kaiken lisäki lyhyt, mikä tekee siitä entistä pienemmän oloisen. Treenataan yleensä aina 55 senttisillä tai vielä matalammilla rimoilla, ettei Kide joutuisi niin kovalle rasitukselle hypyissä. Käytin sen viime viikolla hierojalla ja hierojan mukaan Kiden lihaskunto oli hyvä, eikä pahempia jumeja löytynyt. Selässä oli pientä jäykkyyttä, mutta hieroja sai hierottua sen auki ja antoi ohjeet venytyksiin.

Tokoilusta ollaan pidetty taukoa ohjaajan motivaatio-ongelmien ja työmenojen vuoksi. Avoluokan liikkeitä pitäisi vielä treenat ennenkuin kisoihin viitsii mennä. Laitetaanpa nyt itsellekin muistilistaa, missä mennään: paikkamakuu ok. Seuraamiset ok. Liikkeestä maahan pitää miettiä jotain ennakoivaa käskyä, koska Kide meinaa jäädä seisomaan. Luoksetulo ihan palasina. Olen ottanut lähinnä läpijuoksuja, koska Kide alkaa tosi nopeasti ennakoimaan pysäytystä. Kaukokäskyt ok (oikeasti tosi hyvät!) :). Liikkeestä seisominen hyvä. Nouto hyvä, onhan se noutaja. :) Hyppy hyvä, vaikka on otettu vasta pari kertaa.
Tavoitteena kisata kevään aikana, tulostavotteita ei ole.