Vaikka otsikko onkin noin negatiivinen, niin on meillä silti niitä onnistuneitakin treenejä! Tänään vaan sattui tuo täysin fiasko treeni, joten ajatukset on lähinnä siinä... Aamupäivällä nappasin koiran mukaan ja lähdin hallille tekemään pientä treeniä. Ajattelin lähinnä ottaa keppejä ja keinua, jotka meille eniten vaikeuksia tuottavat. Kepit ovat jo olleet aika hyvällä mallilla, enää viimeinen verkko paikallaan. Keinu sen sijaan on edelleen mörkö ja nyt ollaankin harjoiteltu sitä niin, että alastulon puolella on pöytä alla joten keikkaus ei ole niin iso. Hallilla huomasin, että keppien verkot olivat toisessa päässä hallia ja kepit toisessa päässä. Viime aikojen hyvien suoritusten innoittamana ajattelin kokeilla keppejä ilman verkkoja. Eka kerta meni suht hyvin, mutta Kide oikaisi toiseksi viimeisestä keppivälistä. Tästä eteenpäin suoritukset vain huononivat ja huononivat... Lopulta tajusin hakea useamman verkon keppeihin, mutta nyt se olikin jo liian myöhäistä! Kide oli paineistunut hermoilustani, eikä osannut mennä keppejä kunnolla edes viiden verkon avulla! Voi plääh, kun tuo koira on niin ohjaajaherkkä!! Kidehän ei paineistu oikeastaan mistään muusta kuin hermoiluista. No saatiin lopulta keppeihin edes jonkinlainen suoritus ja jätettiin ne odottamaan seuraavaa kertaa. Tässä välissä riehuttiin vähän, jotta Kide unohtaisi äskeisen. Otettiin pientä radanpätkää, joka hallilla oli valmiina. Kaikki meni hyvin, kunnes tuli välistäveto jonka Kide hyppäsi väärään suuntaan. Aloin sitä korjaamaan ja kohta koira ei hypännytkään enää ollenkaan! Yritin ottaa yksittäistä hyppyä ja kolmen hypyn suoraa, mutta Kide päätti mennä jokaisen hypyn alta! Voin kertoa, että tuossa vaiheessa alkoi ihan oikeasti jo olla hermot kireällä ja Kide kyllä huomasi sen vaikka yritinkin olla oikein kannustava... Pallon avulla sain sen sitten muutaman kerran hyppäämään yksittäisen esteen, jonka jälkeen lähdettiin äkkiä pois hallilta ennenkuin olisin saanut lisää tuhoa aikaan. Nyt pitäisi miettiä ensi viikolle jokin oikein kiva ja helppo treeni, jossa Kide saisi taas paljon onnistumisia.

Ohjatuissa harkoissa meillä on sujunut hyvin ja Kide on innokas agilitykoira, joka lukee ohjaajaa tosi hyvin. Virheistä saakin sitten syyttää itseään, oikeilla ohjauskuvioilla koira kyllä menee juuri oikeaan paikkaan. Nyt on pari viikkoa joulutaukoa, mutta pitää tosiaan ainakin kerran käydä itsekseen hallilla parantelemassa Kiden itseluottamusta.

Tokossa ollaan nyt alettu harjoittelemaan pikkuhiljaa avoimen ja voittajaluokan liikkeitä. Luoksetulon pysäytys toimii, kunhan vaan Kide ei ennakoi. Pitää tehdä paljon läpijuoksuja, että päästään hiippailemisesta. Nouto aika hyvällä mallilla, mutta vaatii kyllä vielä töitä. Niin ja kaukokäskyjä ei olla muuten otettu pitkään aikaan, enpäs meinannut edes muistaa koko liikettä! :) Alkovuodesta varmaan kisataan vielä alokasluokassa  ja katsotaan avointa sitten myöhemmin.