Huoh, alkaa tuota lunta olla jo riittävästi! Metsässä polut on ihan tukossa ja viikonloppuna kun lenkkeiltiin jäällä, niin sai tarpoa polvia myöten lumessa... Kidestä näkyy välillä vain korvanpäät kun sen pomppii tuolla hangessa. Toivottavasti huomenna ois vähän kivempi ilma, kun on takoitus lenkkeillä koirakavereiden kanssa.

Varasin Kidelle huomiselle ajan eläinlääkärille. Sillä kasvaa kaksi hammasta hassusti vastakkain, enkä tiedä kumman niistä pitäisi irrota. Voi olla, että joudutaan irrottamaan se maitohammas, koska epäilen ettei se pääse tippumaan toisen hampaan ollessa edessä. No toivotaan, että purenta olisi kuitenkin kunnossa! Mittasin Kiden viime viikolla ja korkeutta näytti olevan 42-43 cm. Vielä se olisi ehkä medikokoinen, mutta eiköhän se tuosta vielä kasva korkeutta.

Perustokojuttuja treenataan lähes päivittäin ja ne alkaakin olla aika hyvällä mallilla. Perusasento, maahanmeno, istuminen, seisominen ja paikallaolo on kunnossa, samoin kuin luoksetulo. Seuraaminen on ihan alkutekijöissä, eikä olla sitä paljoa harjoiteltukaan. Kokeilin ihan huvikseni pysäytystä luoksetulosta ja Kide tajusi heti mistä on kyse! Fiksu pikkukoira! :) No sitä ei nyt paljoa harjoitella, koska se aiheutti heti luoksetulon hidastelua vaikka käytinkin eri käskyä tuossa. Noutojuttuja on treenattu ihan hävettävän vähän! Ongelmia on ja niiden vuoksi motivaatiopula... Kidellä on taipumusta omimiseen ja ei todellakaan ole varma palauttaja. Tästä johtuen ulkona ei ole tehty noutoharjoituksia vielä ollenkaan. Pitäisi varmaan vähän ryhdistäytyä, että kesällä kehtaisi mennä yhteistreeneihin... Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että Kide on luonteeltaan ihan huippu! Se on aina valmis tekemään yhdessä jotain ja sisällä osaa rauhoittua tosi kivasti. Kide rakastaa kaikkia, varsinkin lapset ovat sen mielestä aivan ihania. Se ei hätkähdä oikeastaan mitään ja osaa ottaa rennosti missä vain. Voisiko koiraltaan enempää toivoa? :)