Enpä olisi uskonut, mutta tokoilu on kivaa!! :) Ollaan nyt harjoiteltu aika paljon avoimen liikkeitä ja Kide on ollut tosi motivoitunut. Se tekee innoissaan ja häntä heiluen, eikä motivaatio laske pidemmänkään treenin aikana. Avoimen liikkeistä nouto alkaa ollaa valmis, kaukokäskyt muuten ok mutta suoritusten pitäisi olla nopeampia, luoksetulon pysäytys on edelleen vaiheessa ennakoinnin vuoksi. Alkuvuodesta startataan alokasluokassa jos vaan mahdutaan kokeisiin.

Kväin viime viikolla tekemässä pienen agilitytreenin Kiden kanssa korjatakseni edellisen epäonnistuneen treenin virheet. Aluksi otettiin keppejä viidellä verkolla, joka sujui Kideltä hienosti. Vähensin verkkoja pikkuhiljaa, kunnes lopuksi oli vain viimeinen verkko paikallaan. Jätettiin keppitreeni siihen ja pienen leikkituokion jälkeen siirryttiin toisen murheenkryynin eli keinun pariin. Tällä kertaa keinu sujui paremmin kuin aiemmin, vaikka toki edelleen Kide meni sen hyvin hitaasti ja varovaisesti. Jätettiin keinu muutaman hyvän toiston jälkeen. Lopuksi tehtiin vielä pientä radanpätkää, jossa oli muutama hyppy ja putki. Tehtiin muutama erilainen "pyöritys"rata, joista Kide suoriutui hyvin. Tällaisen onnistuneen treenin jälkeen oli kiva lähteä kotiin! :)

Meillä ei oikeastaan ollut mitään suunnitelmia vuodelle 2011. Alkuvuodesta Kide kuvattiin ja luusto oli terve, joten pystyttiin aloittamaan agility. Kävimme ensin agilityn alkeiskurssin, jonka jälkeen siirryimme omatoimiryhmään kesän ajaksi. Syksyllä aloitimme ohjatussa möllitason ryhmässä, jossa treenaamme tällä hetkellä. Keväällä kävimme jonkin verran perustokossa, mutta kesän ajaksi tokoilu jäi kokonaan tauolle. Syksyllä aloitimme alokasluokan ryhmässä ja parin kuukauden harjoittelun jälkeen starttasimme kokeessa tuloksena Alo 1-tulos.

Tavoitteet vuodelle 2012:

Tokossa alokaluokasta kaksi 1-tulosta ja TK1 koulutustunnus. Loppuvuodesta viimeistään startti avoimessa luokassa.

Agilityssa pienenä toiveena olisi, että Kide olisi kisavalmis ja mahdollisesti päästäisiin aloittamaan kisaura... Mutta voi olla, ettei vielä ensi vuonna kisata vaan treenataan kaikki esteet varmoiksi ennen ensimmäistä starttia.

Nomea tekisi mieli taas päästä treenailemaan, mutta todennäköisesti aika ei riitä kaikkeen mitä haluaisi tehdä. Jos kesällä kuitenkin tuntuu olevan ylimääräistä aikaa, niin ehkä me ainakin yhteistreeneissä käydään katsomaas olisiko Kidestä vihdoin ja viimein kuoriutunut maltillinen noutaja :)

Jospa me vihdoin ja viimein pääsisimme näyttelyyn ensi vuoden aikana! Kide on jo huomattavasti aikuisemman näköinen, kuin esim. viime kesänä. joten nyt sen jo kehtaisi viedäkin näytille. Jos se vaan vielä sen turkin joskus kasvattaisi...