Kide täytti viime kuussa jo kolme vuotta. Tuossa iässä pitäisi varmaan olla jo aikuinen, mutta Kide on kyllä edelleen ihan kakara luonteeltaan ja ulkonäöltään.. Mulla on meinannut iskeä pentukuume, mutta vielä ei ole irronnut lupaa uuteen koiraan. Toisaalta eipä tässä kiire ole, kun rotukaan ei ole vielä ollenkaan varma. Heräsin yhtenä päivänä lenkillä siihen, että omistan ihan oikeasti hyvin aktiivisen ja vilkkaan koiran. Aloin miettimään millaista elämä olisi rauhallisemman koiran kanssa ja sen jälkeen olenkin pohdiskellut paljon eri rotuvaihtoehtoja. Mietinnässä on ollut melko erilaisia rotuja, esim. corgi, koikkeri ja espanjanvesikoira. Eri rotujen luonnekuvauksia lukiessani olen silti huomannut etsiväni Kiden luonteenpiirteitä... Sehän ei ole luonteeltaan lainkaan tyypillinen tolleri, joten en taida ottaa riskiä että saisin uudelleen lähellekään tuollaista tolleria. No mietintä jatkuu, katsotaan jos meille vielä jonain päivänä muuttaisi toinenkin koira! :)
Olimme eilen Kiden kanssa agilitykisoissa Kokkolassa. Starttasimme ensimmäistä kertaa kakkosluokassa ja radat olivat melko haastavia. Ensimmäiseltä radalta yksi kielto (ohjausvirhe) 5 ja 2.sija. Ohjaus oli ihan surkeaa ja Kide teki tosi laajoja kaaria, kun en ajoissa ohjannut sitä seuraavalla esteelle. Toiselta radalta saatiin nolla ja sijoituttiin taas 2.paikalle eli ensimmäinen luva kisakirjaan!! Kolmas rata oli ihan liikaa ainakin ohjaajalle ja ohjaus oli vielä karmeampaa kuin ekalla radalla. Radalta kaksi kieltoa ja reilusti yliaikaa. Nyt päätin ihan oikeasti opetella ohjaamaan tuota tirriäistä, koska se kyllä osaa tuon lajin paljon paremmin kuin ohjaaja. En kuitenkaan missään tapauksessa voi olla pettynyt kisoihin, hieno avaus uudessa luokassa. Katsotaan jos vielä ainakin yhdet kisat ehdittäisiin käydä tälle vuodelle.

Olimme viime viikolla ainoat osallistujat tokotreeneissä. Vetäjämme tekikin meille sitten avoimen luokan kokeen treeniksi. Paikkamakuun otimme hallin toisella puolella treenaavien perustokoryhmäläisten kanssa ja se meni tosi hyvin, vaikka Kide oli selvästi ihmetellyt miksi vain sen ohjaaja meni piiloon. Seuraamiset ok, paitsi yhdessä kohdassa nuuskutteli maata. Jäävissä liikkeissä saisi mennä maahan ja pysähtyä nopeammin, muuten hyvä. Luoksetuloa ei olla harjoiteltu ja sen huomaa.. :) Kide hämmentyi mun pysähtymiskäskystä, ei pysähtynyt ja tuli hämmentyneenä ihan vinoon perusasentoon. No ainakin tiedän mitä meidän pitää treenata.. Kaukokäskyt hyvät, tosin otin vähän lyhyemmältä etäisyydeltä. Hyppy meni hienosti, vaikka treenattiin vasta toista kertaa avoimen luokan hyppyä! Eli eiköhän meidät nähdä heti alkuvuodesta avoimen luokan kokeessa! :)