Hups, onpas taas kulunut aikaa viime päivityksestä! Oikeastaan mitään erikoista ei kyllä ole tapahtunut viime aikoina.
Kiden silmät peilattiin terveiksi viime kuussa. Jotenkin en osannut edes ajatella, että niistä jotain vikaa voisi löytyä mutta tokihan se on kiva kuulla että ne ihan oikeasti ovat priimakunnossa! :) Kide sai eläinlääkäriltä kehuja avoimuudestaan ja sama eläinlääkäri on myös koirahallilla ihmetellyt, kun Kide on niin avoin tolleriksi. Kidehän ei ryntäile muiden koirien tai ihmisten luo, mutta mikäli saa luvan niin menee kyllä innokkaasti katsomaan.

Pari viikkoa sitten osallistuimme Anders Stensin agilitykurssille. Stens oli laittamassa Kideä mediksi, jolloin totesin sen olevan kyllä maksikokoinen. Minua ei tällä kertaa uskottu ja Stens määräsi Kiden hyppäämään rimat medikorkeuksilla. Kide oli aika super toisin kuin ohjaaja... Miten sitä voikin muutaman vuoden aikana unohtaa kaikki ohjauskuviot?!! Päästiin kuitenkin rata lopulta läpi, mutta tosi paljon harjoiteltavaa ohjauksessa kyllä on. Tajusin nyt vasta, että kun Nita oli sellainen kädessä kiinni oleva, niin olen tietoisesti opettanut Kideä irtoamaan esteille kaukaakin. Ja sehän tyttö irtoaa... Nyt sitten opetellaan sitä lähelle ottoa. Mutta pääasia oli, että Kide kyllä menee sinne minne minä ohjaan, suorittaa kontaktit hyvin ja osaa kepit itsenäisesti!! Omissa treeneissä vetäjä totesikin, että Kide tarvitsee jo vaikeampia harjoitteita joten keväällä varmaan on ryhmän vaihto edessä.

Viime viikonloppuna kävimme agilityn möllikisoissa. Tarkoituksena oli mennä sekä kisaavien että mölliradalla, mutta omien aikataulusekoilujen vuoksi emme sitten kisaavien radalle ehtineet. Radan ulkopuolella Kide otti rennosti ja moni ihmettelikin, miten se on niin rauhallinen tolleriksi! Välilä mietityttää, onko Sari myynytkin mulle jonkin ihan muun rotuisen yksilön, kun ei tuo tirriäinen vissiin ihan vastaa rotumääritelmää :) No radalla kaikki rauhallisuus katosi ja tirriäinen suoritti puhtaan radan -24,85! Tuolla tuloksella irtosi voitto ja meidän palkintoketju jatkuu! Huomasin näet kisan jälkeen, että Kide on tähän mennessä sijoittunut jokaisessa kokeessa/kilpailussa mihin ollaan osallistuttu. No niitä kisoja ei vielä montaa ole takana ja vielä tämän kuun aikana tuo "kierre" tulee katkeamaan... Siitä lisää seuraavassa päivityksessä! :)

Tämän kerran plääh-juttu onkin sitten Kiden tassu. Sunnuntaina kävimme lenkillä merenjäällä, jonka jälkeen huomasin Kiden aristavan oikeaa takajalkaa. Lähempi tutkiminen osoitti, että tassussa oli viiltohaava. Onneksi haava ei ole ihan anturan pohjassa, joten se ei osu tasaisella maalla kävellessä maahan. Hallille emme nyt kuitenkaan pääse treenaamaan, koska hallinpohjan suola varmasti ärsyttäisi haavaa. Nyt vaan pidetään peukut pystyssä, että haava paranisi nopsasti ja meidän suunnitelmat toteutuisivat! :)