Kiden viralliset terveystulokset tulivat Kennelliitosta reilussa viikossa, nopeaa toimintaa!! Lopullinen tuomio oli B/A, 0/0. Nyt voi siis suht huoletta harrastella, kun tietää koiran olevan kunnossa!

Eilen olimme ensin agilityssa, jonka jälkeen jäimme vielä tokotreeneihin. Agilityssa harjoittelimme hyppyä, putkea, keppejä ja puomia. Tutut hyppy ja putki menivät hyvin. Kide irtoaa niille ihan kivasti ja pystyn sen lähettämään niille, ilman että liikun itse mukana. Puomia Kide meni kuin vanha tekijä ja treenikaverimme kyselikin, onko Kide harjoitellut puomia etukäteen. Eli ei mitään pelkoja ja jäi vielä nätisti alastulokontaktille odottamaan lupaa tulla pois. Kepit ei sitten ollutkaan niin helppo juttu... Teimme keppejä verkkojen avulla ja Kide kyllä pysyi verkkojen sisäpuolella. Vauhti oli tosi hidas, johtuen myös väleihin viljelemistäni makupaloista. No olihan se jo etukäteen tiedossa, että kepit vaativat eniten harjoitusta/toistoja.

Agilitytreenien jälkeen kävimme puolen tunnin jäähdyttelylenkin ja sitten jatkoimmekin treenaamista vaihtaen lajin tokoon. Tokoilut sujuivat muuten hyvin, mutta liikkeestä seisominen meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia ohjaajalle... Kide meinaa hiipiä muutamia askelia vielä käskyn jälkeen ja ajattelin jatkossa kokeilla auttaisiko taakse palkkaaminen tähän. Lopetettiin sitten onnistuneeseen suoritukseen vähän ennen harjoitusten päättymistä, koska alkoi näyttää että Kide ei enää jaksa niin täysillä keskittyä. Illalla meillä olikin tosi väsynyt pikkukoira! 30 minuutin alkulämmittelyt, 60 minuutin agility, 30 minuutin jäähdyttelylenkki ja 45 minuutin tokoilut tekivät tehtävänsä! :)

Tänään sitten mentiin noutajatreeneihin hallille. En ole edes näyttänyt damia pitkään aikaan Kidelle, johtuen edellisen kerran epäonnistumisesta. Edellisellä kerralla, kun dami otettiin esille, niin Kide juoksi noin 10 minuuttia damin kanssa ympäri pihaa... Tuolloin päätin, että Kidestä ei tule noutajaa koska omat hermoni eivät kestä tuollaista pelleilyä. No tänään sitten pyörsin päätökseni ja päädyin treeneihin. Ensimmäinen harjoitus, jossa kouluttaja heitti damin koiran istuessa vapaana vierellä onnistui ihan hyvin. Kide ei meinannutkaan karata hakuun ja palautti melkein suoraan minulle. Sitten harjoiteltiin palautusta ja luovutusta jättäen koira istumaan, dami väliin ja kutsusta luoksetulo. Tämäkin onnistui hyvin ja aloin jo melkein uskomaan, että ehkä me sittenkin ollaan tehty jotain oikein. Lopuksi tehtiin linjaa niin, että jätettin koira istumaan, vietiin dami toiseen päähän hallia ja palattiin koiran luo lähettämään koira linjaan. Ensimmäinen palautus sujui taas ihan kivasti. Kide juoksi vauhdikkaasti damille ja palautti melkein suoraan käteen. Toinen palautus ei sitten mennytkään ihan niin kivasti... Kide juoksi parin metrin päähän minusta, jonka jälkeen lähtikin leikkimään damin kanssa. Se juoksi ympäri hallia onnellisena dami suussa, välillä vain vaihtoi suuntaa kun meni varmaan pää sekaisin :) Käänsin sille selän, mutta ei silläkään ollut mitään vaikutusta. Lopulta päädyttiin siihen, että kouluttajamme "ajoi" Kiden damin kanssa luokseni. Tämän jälkeen teimme vielä yhden linjan lyhyemmällä matkalla, jotta saimme onnistumisen. Olin jo ihan oikeasti kuvitellut, että Kide olisi saanut lisää malttia mutta tulipa taas todistettua ettei muutosta ole tapahtunut. Se on mielestäni hyvin hanskassa esim. tokossa ja lenkeillä, mutta damien kanssa tapahtuu jotain ja korvat katoavat täysin. Nyt on taas harkinnassa, jääkö nomeilut meiltä kokonaan vai jaksanko vielä yrittää... Toko ja agility ovat joka tapauksessa meidän ykköslajeja ja onneksi niissä edes tulee onnistumisen kokemuksia!