Huoh, oispas taas kirjoitettavaa kun on vähäksi aikaa unohtunut koko blogi...
Aloitetaan tokokuulumisilla. Olimme kisaamassa 14.4. kotikisoissa Kokkolassa, tuomarina Päivi Lamminen. Kide ei ollut lainkaan oma itsensä kisoissa, eikä kyllä parina aiempanakaan päivänä. Tuoksut vei pientä nokkaeläintä ihan liikaa ja koko koe meni haistellessa. Paikkamakuu ja seuraamiset ihan ok. Liikkeestä maahanmeno hyvä, pidteitä tippui vinosta maahanmenosta. Luoksetulo, joka on meidän varmin liike, meni ihan pelleilyksi. Kide oli noussut istumasta ja nuuskutteli maata. Pisteitä saatiin kuitenkin jonkin verran, koska Kide ei ollut liikkunut paikaltaan. Liikkestä seisominen meni taas nollille!! Kide oli jäänyt hienosti seisomaan, mutta minun kääntyessäni takaisinpäin, Kide lähti liikkeelle maata nuuskutellen. Argh!! Hyppy meni sitten tosi hienosti, itse mokasin siinä ja lähdin liikkeelle ennenkuin liikkeenohjaaja antoi käskyn mennä koiran luo... Toisaalta onneksi mokasin tuon viimeisen, koska jos siitä olisi tullut 10 niin olisimme jääneet vain 0,5 pisteen päähän ykköstuloksesta! :)
Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 9,5
Seuraaminen kytkettynä 9
Seuraaminen taluttimetta 8,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5
Luoksetulo 7
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
Estehyppy 9
Kokonaisvaikutus 9
Pistemäärä yhteensä 157,5
Tulos ALO2

Helatorstaina osallistuimme agilitykisoihin täällä Kokkolassa. Ensimmäisellä radalla Kide meni renkaan kehikosta, josta 5 vp ja sijoitus 3. Toisella radalla kepit lähti jotenkin väärällä rytmillä ja Kide tuli kesken keppien pois. Vauhti radalla oli hurja ja keinu menikin lentokeinuksi. Tuloksena tältä radalta 10vp. Kide on ihana on/off-koira kisoissakin. Radan reunalla se on rauhallinen ja vaikuttaa lähinnä väsyneeltä, mutta radalle päästyään pikkukettu on täynnä energiaa! :)

Sain myös vihdoin ja viimein ilmoitettua Kiden ensimmäiseen näyttelyyn! Kide oli näytillä Teerijärven ryhmänäyttelyssä 28.4. jossa tuomarina oli Karl-Erik Johansson. Lähdin hakemaan Kidelle H:ta ja suureksi riemuksi tuomari antoikin laatuarvosteluksi erinomaisen!! Tuomari vielä pahoitteli, kun ei antanut SA:ta massan puutteen vuoksi. Arvostelu on teillä tietämättömillä, mutta oli kyllä ihan Kiden näköinen hyvine ja huonoine puolineen.

Jatketaan vielä ihan vähän kirjoittelua nomen osalta. Kide on ilmeisesti viimein saanut hiukan malttia ja noutojututkin alkavat sujua ilman suurempia kunniakierroksia. Sähikäinen se on edelleen, mutta toimii silti tosi hienosti. Varsinkin markkeeraukset sujuvat varsin näyttävästi, kun Kide juoksee tuhatta ja sataa ja pysähtyy täydestä vauhdista juuri oikeaan kohtaa damille! Katsotaan jos omistajalla riittäisi aikaa ja motivaatiota tälle kesälle treenata vähän säännöllisemmin tuotakin puolta.






Kaikki noutaminen on kivaa!! :)