Pari viikkoa sitten oltiin tokokurssilla, joka oli hyvinkin antoisa kokemus ainakin ohjaajalle. Tuli muutamia hyviä vinkkejä treenaamiseen ja jotain omia virheitäkin havaitsin... Ensimmäinen ahaa-elämys oli niinkin yksinkertainen asia kuin pakotteen käyttö! Olen jotenkin ajatellut, että tokoilun pitää olla tosi kivaa ettei koira kyllästy, joten olen käyttänyt lähinnä vain positiivista palkkiota. Nyt kokeilin Kiden haahuillessa seuraamisessa pientä nykäisyä hihnalla ja vapaana seuraamisessa sanallista muistutusta ja kylläpä seuraaminen parani kertaheitolla!! Kyllähän olen tiennyt, ettei tuo koira ole mikään herkkis joka paineistuisi pienestä pakotteesta, mutta jotenkin vaan on jäänyt käyttämättä niitä. Omista  virheistä päällimmäisenä jäi mieleen oma tiukkuus koiraa kohtaan. Oli ihan hyvä kuulla täysin ulkopuoliselta tämä asia, meni ainakin perille.. Eli vaadin Kideltä välillä ihan liikaa, eikä Kide "uskalla" uhmailla lainkaan, vaikka tuon ikäisen koiran kuuluisi niin tehdä. Nyt on sitten yritetty löysentää pipoa, saa nähdä mikä riiviö tuosta koirasta vielä kasvaa! :) 

Viimeisimmät agilitytreenit meni enemmän kuin hyvin! Kide on niin nopea oppimaan ja hienosti kuulolla!! Mitään estettä se ei pelkää, enemmänkin ongelmana on  että tajuaako se koko estettä porhaltaessaan vaan innoissaan eteenpäin... Mutta intoa ainakin riittää niin ohjaajalla kuin koirallakin!

Sitten vähän ikävämpiin asioihin. Kide alkoi yskiä viikko sitten. Ensimmäiset yöt olivat kamalia, ei tullut uni kenellekään kun Kide yski aamuyöhön asti. Nyt yskiminen on oikeastaan kokonaan ohi ja pari kertaa ollaan käyty jo lyhyellä lenkilläkin. Jatketaan kuitenkin lepoa ja karanteenia, joten vasta viikon kuluttua aletaan herkitsemaan treenejä ja pidempiä lenkkejä.