Ei olla kesän aikana ehditty montakaan kertaa noutajien yhteistreeneihin, kun työ on haitannut harrastamista ihan liiaksi. Tällä viikolla pääsimme pitkästä aikaa katsomaan, miten Kide työskentelee muiden koirien seurassa. Aluksi otettiin hakuruutu, joka toteutettiin parityöskentelynä. Miedän parina oli ihana Choco-flätti. Choco haki ensin kaksi damia ja Kide keräsi kierroksia... Kide meinasi välillä jopa vinkua, tosin ihan pienesti. Häiriötä kyllä oli kerrakseen, kun Choco kävi meille esittelemässä löytämänsä damin, ennenkuin malttoi viedä sen isännälleen. Chocon jälkeen Kide pääsi etsimään dameja ja haku sujui hyvin kierroksista huolimatta. Kide sai kehuja työskentelystään, ei kuulemma ravaa sokeana pitkin metsää vaan etsii tehokkaasti! Oli kiva kuulla tämä kokeneemman nomeohjaajan suusta! Haetutin Kidellä kolme damia, jonka jälkeen siirryttiin kaninjäljelle. Kide ei ole ikinä ennen nähnyt kania, joten vähän jännitti miten tässä käy... Näytin Kidelle jäljen alun ja se lähtikin sitä heti seuraamaan. Kide kuitenkin stoppasi parin metrin päähän, eikä jatkanut matkaa kehoituksista huolimatta. Lopulta jouduin kulkemaan jäljen Kiden mukana, että se pääsi kanille asti. Kiden mielestä kani oli hyvin kiinnostava, mutta ei alkanut sitä kantamaan kuin vajaan metrin matkan. Lopulta lähdin kävelemään autolla noin sadan metrin päähän ja annoin Kiden tehdä ratkaisun, tuoko se kanin mukanaan vai jättääkö sen metsään. Ja Kidehän reippaana tyttönä otti kanin suuhunsa ja toi sen autolle asti! Ihana pikkukoira!! :)

Treeneistä saatiin mukaan kaksi varista, joita näytin vielä Kidelle ennen pakastamista. Istuin kylpyhuoneen lattialla parin metrin päässä variksista ja pyysin Kideä tuomaan ne minulle. Lihapullien motivoimana Kide palautti varikset suoraan käteen kymmenisen kertaa, jonka jälkeen vaakut pääsivät viilentymään pakkaseen.

Nyt olisi kova halu lähteä kokeilemaan taippareita, mutta tuota kaninjälkeä pitäisi vielä treenata... Jospa me saadaan se kuntoon ja kokeillaan sitten ensi kesänä taipumista! Tuntuu, että Kiden kanssa voisi harrastaa vaikka mitä jos vaan aika riittäisi kaikkeen. Kävin eilen vetämässä sille ensimmäisen verijäljen ja sekin sujui kivasti. Jälki tosin oli vain noin 150 metriä pitkä, eikä ehtinyt vanhentua kuin tunnin ajan. On niin mukava kokeilla kaikkea uutta Kiden kanssa, kun se on aina niin tosissaan mukana kaikessa.