Tein muutama viikko sitten extempore päätöksen ja päätin ilmoittaa Kiden tokokokeeseen. Me emme ole treenanneet koko kesänä ja koetta edellisellä viikolla tajusin, ettei Kidelle ole oikeastaan edes opetettu vielä avoimen luokan hyppyä.. Olihan siinä vielä muitakin haittattekijöitä, kuten mun edellisen yön työvuoro, auton puuttuminen ym. Eli aamulla väsyneillä silmillä suuntasimme pyörällä kohti koirakenttää. Onneksi aamupäivällä ei ollut vielä kovin kuuma, joten Kidekin oli iskussa juoksulenkin jälkeen. Kaikeksi yllätykseksi Kide toimikin kentällä varsin hienosti alun epäröinnistä huolimatta. Alkumotivointi ei oikein onnistunut ja seuraaminen lähti liikkeelle melkoisena haahuiluna, mutta parani heti ensimmäisen istumisen jälkeen.

Tässäpä tämä kokonaisuudessaan:

Tokokoe 3.8.2013 Kokkola

Tuomari Veijo Kinnunen

Paikalla makaaminen 10 (Kide oli ainoa, joka sai kympin tästä. Muut olivat nousseet ylös tai olleet levottomia)

Seuraaminen taluttimetta 8 (Alku tosiaan haahuilua. Seuraaminen ajoittain väljää, mutta sai kehut perusasennosta ja nopeista istumisista)

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9 (Olisi voinut mennä nopeammin maahan)

Luoksetulo 9 (Se pysähtyi!!)

Seisominen seuraamisen yhteydessä 6 (Kääntyi poikittain perään, kun kävelin sen taakse)

Noutaminen 10 (Ei ollut parasta Kideä, mutta tuomarin mukaan ihan loistava suoritus. Erityiskehut kapulan rauhallisesta luovuttamisesta)

Kauko-ohjaus 8 (Teki loppuun ylimääräisen istumisen..)

Estehyppy 10

Kokonaisvaikutus 10 :)

Yht. 177 pistettä AVO1 ta 1.sija

Erityisen ylpeä olen kehän ulkopuolella saaduista kehuista. Kanssakisaajat ihmettelivät, miten Kide on niin rauhallinen kehän ulkopuolella kun kehässä toiminta oli niin vauhdikasta :) Kide on kyllä niin tyypillinen on/off-tolleri!! Kide sai kokeen jälkeen parhaan mahdollisen palkkion, kun lähdimme mökille viettämään viikonloppua :)