Voi narttukoira ja sen juoksut... Kuvittelin, että Kidellä olisi tosi tarkka juoksurytmi ja olin laskenut, että seuraavat juoksut alkaisivat toukokuun lopulla. Tämän vuoksi jätin ilmoittamatta Kiden muutamiin lähellä oleviin agilitykisoihin ja oman seuran tokokokeeseen. No eihän se juoksu sitten alkanutkaan ajoissa! Pelkäsin jo, että Kide venyttää juoksunsa vasta Klagin ajalle joten päätin, että johonkin koiratapahtumaan me kyllä kesän aikana osallistumme. Niinpä päätin ilmoittaa sen Kokkolan Kv:seen, kun siellä näytti olevan ihan kiva tuomari arvostelemassa tollereita. Yllätys yllätys, tollereille olikin tullut tuomarimuutos aikataulujen ilmestyttyä!! Olen ilmoittanut Kiden näiden parin vuoden aikana tasan kolmeen näyttelyyn, joista jokaisessa on tollereille tullut tuomarimuutos. Kerran olen näyttelyynmenon sen vuoksi perunut, mutta näissä kahdessa viimeisessä näyttelyssä uusi tuomari on jo aiemmin ilmoitettu varatuomari joten rahoja ei olisi saanut takaisin. Mietityttääkin, että pitääkö tästä eteenpäin alkaa tekemään näyttelyvalinnat varatuomarin perusteella? Tietenkin jos omistaisi hieman näyttävämmän koiran, ei olisi niin väliä kelle tuomarille koiran vie näytille, mutta Kiden junnumainen ulkomuoto ei kaikissa tuomareissa herätä ihastusta... No edelleen täytyy muistaa se, ettei tuota koiraa otettu näyttelykehien kiertämistä varten.

Aksattukin on, välillä huonolla ja välillä vähän paremmalla menestyksellä. Vöyrillä käytiin kisaamassa hellesäässä kolmen startin ja kolmen hylätyn radan verran :) Ekalla redalla tehtiin nollaa viimeiselle esteelle asti, kunnes toiseksi viimeisen hypyn jälkeen pukkasin koiran putkeen hypyn sijaan... Toinen rata oli ihan karmea, Kide kävi mm. nuuskuttelemassa keppien numerokylttiä ja rata hylkääntyi, kun Kide hyppäsi renkaan kehikosta enkä sitä kerennyt uusia kouran jo sännättyä seuraavalle esteelle putkeen. Viimeisen radan tavoitteena oli ainoastaan se, että pikkukoira jaksaa keskittyä radan loppuun asti. Ja jaksoihan se! :) Tälläkin radalla hylky renkaalta, jonka Kide suoritti juuri samalla tavalla kuin edelliselläkin radalla.
Seuraava kisa olikin kesän odotetuin Klag! Pientä informaatiota niille jotka eivät vielä kyseistä kisaa tunne: muistaakseni 14. kerran Kokkolassa järjestettävä agilitytapahtuma, jossa viikonlopun aikana viisi starttia jokaisessa luokassa. Kisat alkavat perjantai-iltana ja päättyvät sunnuntai-iltana. Klag järjestetään Kokkolan leirintäalueella meren rannalla, jossa on huippuhyvät puitteet kisoille! Tänä vuonna tollereita starttasi Klagissa ainoastaan kolme kappaletta, mikä on mielestäni tosi vähän. Eli ensi vuonna lisää tollereita mukaan!! :) Miedän tulossaldo tuolta viikonlopulta 10, 0, hyl, 3,56 ja hyl. Sijoitukset 5, 2 ja 1, palkintosijoilta saikin sitten kivat palkinnot kotiinviemisiksi! :) Taas muutama ihan ok rata ja muutama ei niin hyvä... Nollarata tosi nihkeätä menoa ja varmistelua, mutta nolla on aina nolla. Eka hylky siitä, kun väsynyt pikkukoira kävi hampurilaista kehän reunalla syövän katsojan sylissä... :) Yliaika nollarata tosi karmea, Kide teki laajoja kaarroksia ja oltiin molemmat ihan pihalla. Ihme ja kumma se oli kisan ainoa puhdas rata ja sijoitus 1. vaikka startteja tuollakin radalla muistaakseni 32 kpl. Viimeiselle hyppyradalle sain Kiden vireen nostettua sopivaksi ja se olikin koko viikonlopun paras rata, jossa kuitenkin hylkääntyminen pari estettä ennen maalia. Tuon radan jälkeen jäi kuitenkin oikein positiivinen mieli koko viikonlopusta ja pikkukoira pääsikin uimaan suoraan radalta :)

Lisäksi ollaan tokoiltu ja käyty muutaman kerran noutajien yhteistreeneissä. Tokoilut on ihan kivalla mallilla, jonkin verran ollaan jo treenattu avoimen liikkeitäkin. Nome menee sitten vähän niin ja näin... Dameja Kide hakee vauhdikkaasti ja tarkasti, mutta ensimmäisten palauttaminen on edelleen hidasta. Joskus palauttaa heti suoraan, mutta yleensä ensimmäisen damin kanssa pitää juosta kuurona pitkin metsää. Sitten kymmenen ringin jälkeen pikkukoiralla naksahtaa jokin palikka paikalleen aivoissa ja se tulee nätisti tarjoamaan damia... Seuraavat damit yleeensä sitten tulevat nätisti suoraan käteen. Ehkä tuohon voisi tulla jotain parannusta jos jaksaisin treenat edes hiukan useammin. Viimeksi treeneissä ammuttiin, josta Kide ei välittänyt mitään. Katsoi vain tarkasti ampujan suuntaan selvästi odottaen, että kohta saisi hakea jotain. Hakuruudussa olikin variksia, joista Kide yllättyi täysin. Ei siis ole varmaan voteen vaakkua nähnyt...

Syksylle on suunnitelmissa ainakin yksi tokokoe, muutamat agilitykisat sekä luonnetesti.