Olen nyt viikon yrittänyt toipua viime lauantain tokokokeesta, joka meni täysin penkin alle. Seuraavan illan tokotreenit jätin väliin, koska epäilin että oma pettymykseni näkyy vielä liian selvästi koiralle. En voi itsekään ymmärtää miksi olen niin pettynyt. Kokeesta kotiin tullessa lähes itkin (ihan oikeasti!). Mieheni muistutti hienovaraisesti, ettei Kidekään ole mikään robotti ja tämä hiukan herätti minua. Eli ei me ehkä vielä luovuteta! Nyt ainakin tiedän, ettei kannata lähte kokeeseen nälkäisen koiran kanssa. Jätin aamuruoan antamatta Kidelle ja ajattelin sen motivoivan entistä parempiin tuloksiin.. Väärin! Kide kyllä teki kaikki liikkeet täpäkästi, mutta sillä oli koko ajan kiire minun luokseni, mikä näkyi muutamissa liikkeissä.

Alla pisteet selityksineen:

Paikalla makaaminen 0 Meni vasta toisella käskyllä maahan. Oli noussut seisomaan parin minuutin kohdalla, mutta ei ollut liikkunut askeltakaan. Tämä liike harmittaa kaikista eniten, koska Kiden paikkamakuu on ollut tähän asti  100 % varma. Se ei ole noussut ylös vaikka toinen koira on tullut leikittämään, joten en voi ymmärtää mitä tässä tapahtui.

Seuraaminen taluttimetta 8 Ihan ok, hieman paikka seilasi varsinkin juoksuosuudella.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9 Olisi voinut mennä nopeammin maahan.

Luoksetulo 5 Tässä Kidellä oli jotenkin kamala kiire minun luo. Ehkä hiukan hidasti pysäytyskäskyllä, mutta komeasti meni läpijuoksuksi..

Seisominen seuraamisen yhteydessä 5 Oli pysähtynyt hyvin, mutta sitten hiippaili perään..

Noutaminen 10 Vauhdikas hieno nouto, sai isot ablodit yleisöltä :)

Kauko-ohjaus 6 Tässäkin vaati toisen käskyn maahanmenoon ja liikkui vaihdoissa.

Estehyppy 10 Ok.

Kokonaisvaikutus 9

126 p. Avo3